A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Mi a központi porszívó, másnéven beépített porszívó?

Talán hallottál már a központi porszívó gépről, vagy ahogyan még szokták nevezni beépített porszívóról. Valószínűleg azt is hallottad, hogy a központi porszívó rendszerek nagyszerűek, de sokan vannak, akik nem egészen tudják, mi az. Tehát mi az a központi porszívó? Van néhány tévhit a központi porszívó rendszerekkel kapcsolatban, de ha blog bejegyzésünket elolvasod, valószínűleg tudni fogod, hogyan és miért építtets be egyet otthonodba!

A központi porszívó lényegében az otthonod egy félreeső, kevésbé használt helyén elhelyezett porszívó, amely használata bármely lakóhelyiségben elérhető a falicsatlakozók révén. Zavarba ejtő? Valójában nagyon egyszerű. A központi porszívó fő alkatrésze, a vákuumegység, ami a levegőt beszívja, elhelyezhető például a pincében, vagy a garázsban. Innen, ha megfelelően telepítik, „láthatatlan”, megfelelően elrejtett csöveket fektetnek le otthonodban a falakon, padlón vagy a mennyezeten keresztül, hogy a ház minden szobáját összekapcsolják a fő vákuumegységgel. A csövek végén szobánkként falicsatlakozókat helyeznek el, amibe elég csatlakoztatni a könnyű, általában 9 méteres takarító gégecsövet és a rendszer automatikusan bekapcsol, megkezdheted vele a porszívózást.

A központi porszívó előnyei

A központi porszívó rendszernek számos előnye van. Először is, a telepítés után a ház bármely pontjáról elérhető, kényelmesen, a hordozható porszívó emelgetése helyett. Csak egy központi porszívó takarítócsövet vagy egyéb tartozékot kell bedugnod a falicsatlakozóba, és a rendszer automatikusan működésbe lép. Felporszívózhatod az adott helyiséget és bármit, amit a tömlő elér, mivel kifejezetten nagy a szívóereje a hordozható porszívókkal szemben. Mondhatjuk, hogy bármit felszívhatsz, ha csatlakoztatsz egy gyűrűcsapdát, amivel akár néhány deci folyadékot is képes biztonságosan tárolni! Még olyan rendszert is beszerezhetsz, amelynek tömlői kihúzhatóak a fali bemenetből, és ha végzett, azonnal visszacsúsznak a falba.

A központi porszívó második előnye a zaj hiánya. Mivel a fő porszívó a garázsban vagy a pincében található, gyakorlatilag semmit sem hallasz, amikor lakóteret porszívózod.

Egy másik bónusz, hogy nem kell nagy porszívót cipelni a ház körül. Ez különösen hasznos a lépcsős otthonokban.

Végül a központi porszívók kevés karbantartást igényelnek. Gyakorlatilag pormentesek, és sokkal könnyebben felszerelhetők, mint gondolnád. Valójában egy központi porszívó kevesebbe kerülhet, mint egy csúcskategóriás hagyományos porszívó.

Ha a központi porszívó felkeltette érdeklődésedet, fordulj hozzánk bizalommal még ma további információkért elérhetőségeink egyikén.

Nincs megjeleníthető termék.