A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Központi porszívó kiépítéséről alkotott tévhitek

Manapság már nem luxuscikk a központi porszívó

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mekkora költséget jelent a központi porszívó rendszer kiépítése. A köztudatban téves elképzelés kering a csőhálózat telepítése és a központi porszívó készülék bekerülési költsége körül. Segítünk reális képet nyújtani a központi porszívó rendszerről, hogy milyen költségvonzattal tud kalkulálni? Mire érdemes odafigyelni és egyáltalán hogyan fogjon bele a központi porszívó tervezésbe?

----

 

 

A központi porszívó rendszer tervezés főbb lépéseinek ajánlott sorrendje

1.     A központi porszívó készülék helyének kiválasztása

2.     Fali csatlakozó darabszámának és helyének meghatározása

3.     A csőhálózat típusának kiválasztása

4.     Szükséges takarítókészlet és hasznos kiegészítő átgondolása

5.     Költségvetés tervezet készítése

----

1.     A központi porszívó készülék helyének kiválasztása

A nagy szívóerejű és Hibrid szűrőrendszerű TQD központi porszívó termékcsalád minden lakossági igényt kielégít. A beszívott levegő közvetlenül a szabadba távozik, ez által megszűnik az állandó por körforgás. Long Life extra hosszú élettartamú bronz kefés motor, allergia és poratkamentes környezet, választható 9, 12, 15 méter hosszú takarító gégecső, széles takarító készlet és kiegészítő választék.

Központi porszívó termék kínálat, akár 6 év garanciával (akció gomb)

----

2.     Fali csatlakozó darabszámának és helyének meghatározása

Amennyiben a fali csatlakozók elhelyezkedését jól megtervezzük, akkor a központi porszívó szívófejével a lakás minden pontja egyszerűen és könnyedén elérhetővé válik.

A fali csatlakozó darabszámát egyszerűen kiszámíthatjuk, mert a takarítandó például ház, lakás, iroda teljes alapterületét 35-el érdemes elosztani. A flexibilis csövet egy-egy fali csatlakozóhoz csatlakozva körülbelül 35 m2 padlófelület porszívózható kényelmesen.

A konyhába beépítendő szemétlapát adaptert ne vegye bele a fali csatlakozó darabszámának meghatározásakor.

Ajánlatos figyelembe venni, hogy:

-        egyszintes vagy kétszintes a ház, mert a két emeletes ingatlan esetében célravezető külön–külön szintenként is elvégezni a számítást

-        tervez-e különböző porszívózandó helyiségekkel, mint például terasz, mosókonyha, garázs, ect.

Mivel a fali csatlakozó, azaz a szívócsonk a központi porszívó rendszer egyik látható része a lakásban, ezért rendkívül fontos, hogy a belső tér designjához passzoljon leginkább. Különböző fali csatlakozó közül választhat az egyszerűbb formatervezéstől a legmodernebb kivitelig, a fehér színtől a többféle színes választékig.

Fali csatlakozó termék kínálat >>>

---

3.     A csőhálózat típusának kiválasztása

A csőhálózat telepítését célszerű a végleges aljzat beton kiöntése előtt beépíteni. Nagyobb felújítás során falba építhető a központi porszívó csőhálózat. A Splendid Design Kft. kizárólag erősített falú, antisztatikus PVC vákuumcsövet használ, mert ezek a csövek megakadályozzák a szennyeződések lerakódását a csőhálózatban.

Szerelési anyagok >>>

----

4.     Takarítókészlet és praktikus kiegészítők

A tisztítandó felülethez megfelelően kiválasztott, akár 12 részes takarító készlettel még könnyebben végezheti a takarítást. Az univerzális TQD takarító készlet mindegyik központi porszívóhoz kiváló választás.

Gyűrűcsapda egy igen hasznos előszűrő tartály, mely könnyedén felfogja még a legapróbb legó darabokat is, így nincs szükség elmenni a központi porszívó egységig, hanem könnyedén leszedheti a takarítócsőről a tartályt és egy mozdulattal kiszedheti belőle.

A másik kifejezetten hasznos kiegészítő a csőrendszer tisztító golyó, mely a csőrendszerbe engedve a az esetlegesen megtapadt vagy megrekedt koszt a műanyag tüskék révén egyszerűen kiüríti.

Takarító készlet >>>

---

5.     Költségvetés tervezet készítése

Egy ingatlan esetében a központi porszívó csőrendszer kiépítése számos paraméter függvénye.

A végleges költségvetés meghatározása több tényező függvénye, mert nem mindegy, hogy egyszintes vagy kétszintes a ház és épület és épület között is van különbség.

---

A csőrendszer kiépítésénél az alábbi számítással kalkulálhat, mely nem tartalmazza a szerelés és a munkadíj költségét.

Például:

  • 150 m2 lakóterület, iroda: kb. 90.000 - 140.000 Ft
  • 300 m2 lakóterület, iroda: kb. 200.000 – 250.000 Ft

---

Az Easy Hose csőrendszer kiépítésénél rendkívül szigorú szakmai követelményeknek kell megfelelni és az alábbi számítással kalkulálhat, mely nem tartalmazza a szerelés és a munkadíj költségét.

Például:

  • 150 m2 lakóterület, iroda: kb. 250.000 - 300.000 Ft

A központi porszívó csőrendszer kiépítését követően bármikor lehetősége van a rendszerhez az Önnek legmegfelelőbb központi porszívó gépet megvásárolni. Amennyiben olyan kiváló minőségű központi porszívót szeretne, amivel évtizedekre tervezhet és gondtalanul takaríthat, akkor válasszon a TQD központi porszívó készülékeink közül, akár 200.000 Ft alatt, és az Öné lehet az egyik legjobb központi porszívó! Keressen minket elérhetőségeink egyikén!

https://kozpontiporszivos.hu/kozponti-porszivok/tqd-es-crossvac-kozponti-porszivo-185