A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hogyan telepítsük a központi porszívó gépet?

A központi porszívó rendszer kiépítése ijesztő lehet, főleg egy kiépített rendszer nélküli ingatlanban, nem kell kétségbe esni, hiszen mindenre van már megoldás! A központi porszívó rendszer utólag is kiépíthető, minek köszönhetően élvezheti a kényelmet, amit kínál. Otthonában a hordozható porszívókhoz képest elképesztő szívóerővel, könnyű gégecsővel, szinte hangtalanul végezheti a takarítást. Ha központi porszívó rendszert szeretne kiépíteni otthonában, a TQD gépeket ajánljuk, remek ár/érték arányuk és hosszú garanciaidejük okán.

A központi porszívó rendszer kiépítéséhez speciális szerszámokra lesz szükség. Többnyire fúrót, lyukvágó bitet, fűrészt, huzalvágót, csavarhúzót, mérőszalagot kell beszerezni. A felhasznált anyagok tekintetében antisztatikus műanyag csövekre, könyökökre, elektromos kábelre, rögzítő konzolokra, csavarokra, vakolófedelekre és falicsatlakozókra lesz szükség. Mikor nekilát a központi porszívó rendszer kiépítésének viseljen szemet, arcot, kezeket és egész testet védő öltözéket. Ne feledje az elektromos vezetékek nyomvonalát is ellenőrizni, mielőtt elkezd fúrni!

A központi porszívó rendszer kiépítése a tervezéssel kezdődik. Érdemes a központi porszívó gépet a lakótéren kívül elhelyezni, kazánházba, pincébe, garázsba, hogy ne halljuk a motor által keltett zajt. A központi porszívó gépet nem szabad tetőtérbe, vagy magas hőmérsékletű helyre beépíteni.

A központi porszívó rendszer megtervezésének következő fázisa, hogy kijelöljük hova kerülnek a fali csatlakozók. Érdemes ekkor figyelembe venni, hogy a szoba legtávolabbi részét is elérjük a fali kiállásról. Szerencsére több méretben kaphatóak a központi porszívó takarítócsövek, minek köszönhetően ez a feladat is könnyen megoldható. A fali csatlakozók beépítése hasonló a konnektorokhoz. Ha megvan a kiépített csőhálózat egyszerűen felszerelhetőek, általában használati utasítást is mellékelnek hozzájuk.

Ha ezzel megvagyunk, a falban el kell vezetni a központi porszívó antisztatikus PVC csöveit és a hozzájuk tartozó elektromos kábeleket, amik a rendszer indítását-leállítását végzik.

Ha a központi porszívó rendszer fenti elemei elkészültek, a fal javítási munkálatok előtt, mindenképpen alaposan teszteljük a rendszert. Vákuum mérővel ellenőrizzük a szívóerőt. Próbáljunk meg szennyeződést felszívni a központi porszívóval, figyeljük meg a leállítás-indítás probléma mentességét.

Ha ezzel megvagyunk, a központi porszívó rendszer elkészült, meg lehet kezdeni a faljavítási munkálatokat és máris élvezhetjük a komfortos, csöndes takarítást.

Ha segítségre van szüksége a központi porszívó tervezésével, vagy kivitelezésével kapcsolatban, keresse kollégáinkat elérhetőségeink egyikén.

Nincs megjeleníthető termék.