A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hogyan használjuk a központi porszívó gépet szőnyegeken, mint egy profi!

Hol kezdi otthona tisztán tartását? Központi porszívó gépet használ? Ha igen, bizonyára rájött, hogy a központi porszívó segítségével egyszerűbb, hosszan tartóan megőriznie otthona tisztaságát. Mivel nincs felkavarodó, majd visszaszálló por a felületeken. Hagyományos központi porszívó használatával a por, mintegy 70%-a újra a lakótérbe kerül és leülepszik a sík felületekre. Jelen blogbejegyzésünkből kiderül, hogyan használhatja központi porszívó rendszerét a szőnyegeken, mint egy profi!

Szőnyeg – központi porszívó

Először is az időzítés a legfontosabb. Ha takarításról van szó, Ön is kétszer meggondolja mikor álljon neki? Központi porszívó géppel, persze egyszerűbb a takarítás, mivel nem kell a súlyos hordozható változatot végig cipelni a lakótérben. Elegendő a könnyű takarítótömlőt a falicsatlakozók egyikébe csúsztatni és máris el lehet kezdeni a takarítást!

Ideje ezen változtatni, mivel a szőnyeg porszívózása esetén tényleg az időzítés a legfontosabb. Vegyük a „forgalmas” közlekedőket, vagy a kisállatok esetén a szőrt és más szennyeződéseket. Ezen a területen érdemes naponta elvégezni a takarítást a központi porszívó géppel. A hálószobában, vagy a nem rendszeresen használt helyiségekben érdemes hetente kétszer „bevetni” a központi porszívó gépet. A ritkán használt, „eldugottabb” területeken elegendő hetente porszívózni.

Miért van erre szükség?

Ha megvárjuk, hogy a szőnyegekbe beleivódjon a por, hiába a rendkívüli szívó erejű központi porszívó, nem fogjuk tudni makulátlanul tisztává tenni a felületeket.

A központi porszívó használatának helyes módja:

A porszívózásnál alapszabály, hogy nem szabad sietni. Először a nagyobb szennyeződésektől tisztítsuk meg a felületet, mielőtt a központi porszívó gépet elindítanánk. Ha így tesz, sokkal gyorsabban fog tudni végezni, mintha menet közben kell, nehezen felszívni ezeket a szennyeződéseket.

A központi porszívó használatakor lassan és egyenletesen tisztítsuk meg a szőnyeget. Érdemes az adott szoba legtávolabbi pontjával kezdeni és haladva visszafelé, hogy biztosan ne hagyjunk szennyeződést magunk mögött.

Egy profi tippje: sokkal gyorsabb a szőnyeg takarítás a központi porszívó géppel, ha a először előre, majd ugyan abban a vonalban hátulra húzzuk a takarítófejet.

Érdemes figyelni az apró zugokra, résekre, ahol a szennyeződés felhalmozódhat. A TQD központi porszívó takarítófejekkel ezeket a részeket is könnyen megtisztíthatja!

Ha Ön is szeretne központi porszívó rendszert otthonában, keresse szakértő kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.