A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hogyan szervizeljük a központi porszívó rendszert?

Ha van központi porszívó rendszer otthonában, akkor tudja, milyen egyszerű és nagyszerű a használata, amint elérkezik a takarítás ideje. Az ingatlan egész területét tisztán tarthatja, anélkül, hogy nehéz hordozható porszívót kellene végig hordoznia. A központi porszívó esetében, elég a könnyű takarítótömlőt elvinni a szobában elhelyezett falicsatlakozóhoz és máris kezdheti a munkát. A piacon elérhető legnagyobb szívó teljesítményű központi porszívó gépet is megveheti, a hangja a lakótérbe jó eséllyel be sem szűrődik. A takarítás pedig maradéktalanul tiszta lesz, mivel nem kavarodik fel a por, ezzel időt és pénzt spórolva Önnek.

A központi porszívó gépnek az egyik nagy hibája azonban, hogy a csőrendszerben nehéz észlelni a dugulást, főleg, ha a szívó teljesítmény csak fokozatosan romlik.

Hogyan előzzük meg a központi porszívó csőrendszerének dugulását?

A központi porszívó dugulásának megelőzésekor nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha a nagyobb tárgyakat porszívózás előtt összeszedjük a takarítandó felületről. Ajánlott továbbá csőrendszer tisztító golyókat használni rendszeres időközönként, ezek végig pattognak a zárt csőrendszerben, magukkal húzva a szennyeződéseket. Ha ezt olvassa, akkor ezzel már segíteni nem tudunk, lássuk mit lehet tenni, ha megtörtént a baj!

A takarítótömlőt vizsgáljuk meg először, látunk-e benne elakadt tárgyat. Tapogassuk át, ha nincs elég hely szemrevételezni a csövet, nézzük meg, nem tömődött-e el a központi porszívó szűrője-porzsákja, ha ezzel megvagyunk, az első lépés, hogy megtudjuk a központi porszívó gépben, vagy a csőrendszerben keletkezett-e kár. Ezt úgy tudjuk megvizsgálni, ha megnézzük a gépnél a szervizcsatlakozóra dugva a takarítótömlőt, milyen messziről kezd el egy papírlapot megmozgatni a szívóerő. Ezt vehetjük alapnak, majd végig kell nézni az ingatlan összes csatlakozóját, ahol közelebb kell menni a porszívóval, ott biztos, hogy a rendszer eldugult. Ha nem találjuk nyomát a szívó teljesítmény csökkenésének, akkor elképzelhető, hogy a központi porszívó gépben keletkezett a probléma. Ehhez kérjük szakember segítségét, mivel a gép megbontása garancia vesztéshez, vagy sérüléshez vezethet!

A dugulás főleg a falicsatlakozók táján szokott előfordulni a központi porszívó esetében, ahol egy jelentősebb törés van, annak érdekében, hogy a nagyobb szennyeződéseket időben megállítsa. Amennyiben eléri a szennyeződést, könnyen megszüntetheti a dugulás okát. Ha nem éri el, de látja, akkor kérjen kölcsön egy hordozható porszívót, amivel megpróbálhatja kiszívni az elakadt tárgyat.

Ha ezzel sem sikerül megoldani a központi porszívó dugulásának problémáját, kérjen segítséget, szakembereink készséggel állnak szolgálatára, elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.