A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Poratka mentes otthon központi porszívó használatával

A központi porszívó rendszer előnyei elvitathatatlanok: az átgondolt tervezésnek és kialakításának köszönhetően kényelmes és csendes használat, kiváló teljesítmény, egyszerű porzsákcsere és még sorolhatnánk. Az egyik legkiemelkedőbb előnye azonban, hogy segít megszabadulni számos allergéntől és az általuk kiváltott tünetektől. Hogyan járul hozzá a központi porszívó a poratka mentes otthonhoz? Hát így.>>>

Miért jobb a központi porszívó rendszer egy hagyományos porszívónál?

Mielőtt kifejtenénk, hogy miért jobb egy központi porszívó rendszer, előbb tisztázzuk azt, mi okozza az allergiát?

Napjainkban egyre szaporodik a különböző allergiával küzdők száma, és közöttük is kirívóan magas a közönséges háziporra vagy poratkára allergiás emberek száma. Ráadásul a legtöbben úgy gondolják, hogy a gyakori porszívózás segíthet felszámolni a problémát, de sajnos tévednek. 

Egy hagyományos porszívó ugyanis, legyen az porzsákkal rendelkező vagy porzsák nélküli változat, ugyanazt a működési elvet követi. Egy motorral hajtott ventilátor által generált vákuum segítségével szívja fel a port és minden egyéb szennyeződést a padlóról, ami aztán a porzsákba vagy a portartályba jut. A beszívott levegő azonban szűrőkön keresztül visszajut a légtérbe.

A legtöbb porszívóban már van HEPA szűrő, ami egy magas hatékonyságú, de nem 100%-os részecskeszűrést tesz lehetővé.

Az európai szabvány a 0,3 mikron méretű részecskékkel szemben 85%-os, az amerikai szabvány viszont 99,97%-os hatékonyságot követel meg. Ez pedig az esetek többségében nem elég a házipor allergiások számára.

Mi a házipor allergia?

A házipor allergia valójában nem a porral és még csak nem is a háziporatkával szembeni érzékenységet jelenti. A kis atkák levegőbe jutó mikroméretű ürülékével való találkozás váltja ki a heves tüsszentést, orrfolyást és könnyezést.

A háziporatka ürüléke porszívózással jut a levegőbe, tehát egy hagyományos porszívóval végzett alapos takarítás nem jelent megoldást a háziporatka allergiások számára.

A központi porszívó megszünteti a problémát

Az emberek legalább 92%-át kisebb-nagyobb mértékben érintő allergiás reakciók ellen egy központi porszívó rendszer telepítésével tud a leghatékonyabban védekezni.

Egy kiváló központi porszívó ugyanis garantálja a 100% tisztaságot és poratka mentes környezetet.

A központi porszívó rendszer a beszívott port és egyéb szennyeződéseket egy teljesen elkülönített helyiségbe telepített tartályba vezeti. A rendszer tehát semmilyen részecskét nem enged vissza a szobába. 

Hogyan szabadulhat meg a poratka allergiás tünetektől?

  1. Rendszeresen mossa ki a paplanját és párnahuzatát.

  2. Szellőztesse az otthonát, lehetőség szerint hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, ami lehetővé teszi, hogy egy teljesen szűrt, tiszta levegő érkezzen be a lakásba.

  3. Válasszon antiallergén matracot.

  4. Cserélje a függönyöket redőnyökre vagy mossa ki őket rendszeresen,.

  5. Porszívózza gyakran a szőnyegeket központi porszívóval. 

Központi porszívót szeretne otthonába? Ismerje meg a piacvezető központi porszívókat itt.>>>

ÉRDEKEL

Nincs megjeleníthető termék.