A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Mennyibe kerül a központi porszívó?

Ön is belefáradt már abba, hogy otthonát hordozható porszívóval tisztítsa, ami a szőnyegeket erősen kifogásolható állapotban hagyja? Belefáradt a gubancolódásra hajlamos zsinórokba? Ha ezekre igen a válasz, Önnek központi porszívó kell!

A központi porszívó, vagy beépített porszívó olyan rendszer, ami az ingatlan egészét antisztatikus vákuumcsövekkel hálóznak be, a részleges vákuumot létrehozó gép pedig a lakótéren kívül, garázsba, kazánházba kerül felszerelésre. A központi porszívó csőrendszereinek a végén 1-1 konnektor méretű csatlakozó van elhelyezve. Ebbe csatlakoztatva a központi porszívó könnyű, egyszerűen kezelhető gégecsövét máris megkezdhető a takarítás a szobákban.

A központi porszívó költség

Kétség nem fér hozzá, hogy a központi porszívó egy rendkívül vonzó komfort kiegészítő az otthonokban. Az érdeklődők legfontosabb kérdése mindig az, hogy mennyibe kerül a központi porszívó rendszer kiépítése? A válasz egy kicsit komplikált, de az ingatlan mérete a legmeghatározóbb.

A legtöbb ingatlantulajdonos kb 500-800 ezer forintos telepítési költséggel számol a központi porszívó rendszer telepítésére. Ez elég nagy változó, ezért próbálunk segíteni a konkrét költség meghatározásában. Ehhez öt költséget sorolunk fel, ami alapján számolni lehet.

A központi porszívó esetében a központi gép a legköltségesebb változó. Az ára függ az ingatlan méretétől és az egyéni igényektől. Kisebb ingatlanokban gyengébb teljesítményű központi porszívó is alkalmas. Több márka közül is választhatunk, mi a TQD központi porszívó gépeket ajánljuk, melyeknek a leghosszabb a garancia időtartama, ár/érték arányban pedig verhetetlenek. A költsége körülbelül 250-350 ezer forint között van, a központi porszívó gép teljesítményétől függően.

A fali kiállások, csövek, szerelvények jelentik a költségek második legnagyobb egységét a központi porszívó esetében. Az idomok 400-600 forintba, a csövek métere 1500 forintba, a fali kiállások 3000-4000 forintba kerülnek. A szükséges anyagok mennyisége függ az ingatlan méretétől, ezt a honlapunkon nagyjából kiszámolhatja a központi porszívó esetén.

A központi porszívó takarító készletek szintén jelentős költséggel járnak. Szetteket már 30 ezer forinttól lehet találni, amik képesek ellátni az ingatlanban fellelhető összes felület takarítását. A központi porszívó takarító szettek rendkívül praktikusak és a megfelelő takarítófejek megválasztásával a takarítás egyszerűbb és tartósabb lesz, minek köszönhetően az áruk is „megtérül”.

A szerelés költsége nem kirívó a központi porszívó esetében, ha nagy felújítást végzünk az ingatlanban, vagy építtetünk. Ha nem kell különösebben előkészülni a munkálatokhoz, akkor akár 8 óra alatt kiépíthető a csőhálózat, körülbelül 100 ezer forintos költség mellett.

Ha Ön is szeretné élvezni a központi porszívó nyújtotta tisztaságot és kényelmet, keresse szaktanácsadóinkat elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.