A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hogyan szüntessük meg a központi porszívó rendszer dugulását?

A központi porszívó egy rendkívül hasznos találmány, ami könnyebbé teszi a takarítást és hosszan tartó alapos tisztaságot biztosít. Mindenki azt szeretné, hogy központi porszívó rendszere folyamatosan, megbízhatóan működjön, de mit tehetünk, ha a rendszer eldugul? Elsőre igen nagy kihívásnak tűnik a központi porszívó falban-padlóban vezetett csőrendszerének tisztítása, de egyszerű praktikákkal elkerülhetjük. Cikkünkben ezeket a megoldásokat vesszük végig.

Először a legfontosabb a központi porszívó esetében a megelőzés. Takarítás előtt a nagyobb szennyeződéseket, különösen a nylon zacskókat, fóliát és az alufóliát szedjük össze a takarítani kívánt felületről. A központi porszívó kiemelkedően erős szívóereje ellenére ezek részleges, vagy akár teljes dugulást is okozhatnak. Amennyiben mégis felszívtunk valamilyen nagyobb szennyeződést, ellenőrizzük a gégecsövet és a fali csatlakozót, hátha csak addig jutott a felszívott dolog.

Ha már megtörtént a központi porszívó rendszerben a dugulás, keressük meg a problémás helyet.

Először ellenőrizzük a gégecsövet, mivel rendkívül hosszúak, lehetetlen lenne szabad szemmel áttekintve megkeresni a dugulást. Ebben az esetben a központi porszívó gépre közvetlenül csatlakoztassuk a gégecsövet és ellenőrizzük a szívó teljesítményt, valamint, hogy nem hallunk szokatlan hangot szívás közben. Ha erről megbizonyosodtunk és a központi porszívó gégecsöve „tiszta”, szabadon átjárható, menjünk tovább. Ha a gégecső eldugult, csőtisztító golyókat vessünk be, amik végig pattogva megszüntethetik a dugulást.

A központi porszívó fali csatlakozóit vegyük sorra. Ebben az esetben ellenőrizzük a gégecsővel a fali csatlakozókat, egyesével. Keressünk csökkent szívóerőre utaló nyomokat, fura hangot. Ha ezzel megvagyunk és nem találtuk meg a hiba forrását, ne csüggedjünk. Amennyiben találtunk problémás fali kiállást vegyük elő a központi porszívó géphez használt csőtisztító golyókat. Szívjuk fel őket és engedjük őket végig pattogni a teljes csőhálózaton. Fontos, hogy minden fali csatlakozónál csináljuk ezt végig. Érdemes lehet akár többször megismételni a feladatot. Bónusz tipp: mielőtt a csőtisztító golyókat használnánk, ürítsük ki a porgyűjtő tartályt és vegyük ki a porzsákot!

Ha a dugulás a központi porszívó rendszerben nem beazonosítható, próbáljuk meg teljesen befogni a gégecső markolatán a beszívó nyílást, majd engedjük el, fogjuk be pár másodpercig és engedjük el, ismételjük ezt meg 10-szer egymás után. Ez a megoldás sokszor megoldja a problémát.

Ha segítségre van szüksége a központi porszívó rendszerrel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.