A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Megcsinálhatjuk magunk is a központi porszívó rendszer kiépítését?

A központi porszívó rendszerek megkönnyítik a lakótér tisztítását, használatával (a hordozható porszívókkal szemben) nem keveredik fel a por, sőt a különböző allergének és a por a zárt csőrendszeren keresztül a tartályba, a legapróbbak a szabadba távoznak. A nehéz hordozható porszívívóval szemben a központi porszívó könnyű gégecsövét elég körbe hordozni a házban és máris élvezhetjük a hosszan tartó tisztaságot. Az így nyert szabadidővel pedig úgy gazdálkodhatunk, ahogy szeretnénk.

Ha úgy döntött, hogy beruház egy központi porszívó rendszer kiépítésébe, mindenekelőtt el kell dönteni, hogy szakembert hív, vagy maga próbálkozik meg a kiépítéssel. Mindkettő lehetséges opció, jelen cikkünkben ezt a kérdést segítünk megválaszolni.

Professzionális telepítés

A szakemberek általi telepítés a központi porszívó esetében természetesen költségesebb. Azonban számos előnnyel jár a feladathoz szakember segítségét kérni.

A szerelő rendelkezik a központi porszívó rendszer kiépítéséhez szükséges szerszámokkal és szakértelemmel. Ezért gyorsabban és hatékonyabban képes elvégezni a munkát, mint ha magunk állnánk neki a feladatnak. A központi porszívó rendszer kiépítéséhez szükség van olyan szerszámokra, amivel egy átlagos háztartás nem rendelkezik. Ezeknek a megvásárlása költséges és nem biztos, hogy újra hasznát vesszük az életben.

Fontos megjegyezni, hogy a központi porszívó rendszer telepítése egy kész házban sokkal drágább és körülményesebb, mint egy épülő házban. Ha korszerűsítésbe kezd és így szeretne rendszert kiépíteni, mindenképpen ajánlott szakember segítségét kérni.

DIY telepítés

Ha úgy döntött, hogy mégis maga vág bele a központi porszívó telepítésbe, valószínűleg olcsóbb lesz a kiépítés költsége, ellenben annál időigényesebb.

Ha Ön szeretné kiépíteni a rendszert, először meg kell tervezni a csőhálózat nyomvonalát és a fali kiállások helyét, a központi porszívó gépet pedig a ház egy kies pontjára kell felszerelni. Ha ezzel megvagyunk, be kell szerezni a megfelelő szerszámokat. Ez elég körülményes feladat, mert általában munka közben derül ki, hogy valamire még szükségünk van. Fontos megjegyezni, hogy ne a legolcsóbb szerszámokat válasszuk, mert ezeknek a minősége nagyon gyenge és előfordulhat, hogy a vésés közben több alkatrész is elhasználódik. Ha megvannak a szükséges szerszámok, be kell szerezni a szükséges alkatrészeket. A kiépítés terv szerint kell, hogy haladjon és az eredménye az a komfort lesz, amit a központi porszívó biztosít.

Ha Önnek is segítségre, alkatrészre van szüksége a központi porszívó rendszer kiépítéséhez, keresse szakértő kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.