A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Easy Hose takarító rendszer működés

Az Easy Hose technikának köszönhetően a gégecső visszahúzását a csőrendszerbe a központi porszívó egység végzi. Ez a technika bármilyen központi porszívó rendszer mellé beépíthető.

Kiemelkedő előnye, hogy használat után a gégecső teljes mértékig visszahúzódik a falba, így egyáltalán nem foglal helyet a lakásban, házban.

Amennyiben kiemelten fontos Önnek az esztétikum, design, akkor válassza a a falba visszahúzódó takarító tömlőt és garantáltan semmi sem fog látszódni a takarító rendszerből.

 

....

EASY HOSE rendszer működés közben, lépésről lépésre

1. lépés: A fali csatlakozó ajtó felnyitása, a gégecsövet a kívánt hosszban kihúzni (lehetséges méretek teleszkópos rúd 1m nélkül: 9m, 12m, 15m).

2. lépés: A szükséges gégecső hosszúságnál a leszorítóval rögzíteni kell, hogy az a használat közben NE menjen vissza a csőrendszerbe. A központi porszívó elindítható a beépített gomb bekapcsolásával.

3. lépés: Csatlakoztassa az EASY HOSE végéhez a mobil markolatot, illetve a teleszkópos rudat és a szükséges/kiválasztott tisztító fejet.

4. lépés: A használt végeztével a gégecsővéget és a mobil markolatot el kell választani egymástól. A fali csatlakozónál a leszorítót nyitni kell, hogy a gép vissza tudja húzni a gégecsövet a csőhálózatba.

5. lépés: A gégecső visszahúzásához előbb tenyérrel szorosan be kell fogni a kéznél lévő gégecsővéget. A továbbra is üzemben lévő gép vákum ill. a szívó nyomaték hatására a gégecső visszahúzódik a csőhálózatba. Segíteni kell abban, hogy szépen adagolva kell visszavezetni a gégecsövet a fali csatlakozón keresztül a csőrendszerbe. Ezt követően a kapcsoló gombot le kell zárni, a gép kis idővel lekapcsol, a fali csatlakozó fedél lezárható, a rendszer üzemelése befejeződött.

Speciális követelmények

 • Ellentétben a hagyományos központi porszívó rendszer kiépítésénél ismert előírásokkal, az EASY-HOSE rendszer kiépítésénél az alábbi kivitelezési előírásokat szükséges betartani:
 • A szerelő keret elhelyezéséhez javasolt és indokolt (különösen a megfelelő stabil rögzítéshez) min. 20 cm téglafal vastagság szükséges.
 • Gipszkarton falba való rögzítéskor mindenképp indokolt, a szerelő keret rögzítéshez, mindkét oldalnál függőleges gipszkarton tartó beépítése.
 • Az EASY-HOSE csőrendszert kizárólag a csőrendszerhez tartozó, extra nagy ívű könyökidomokkal lehet telepíteni.
 • A szerelő keret utáni első könyök (lefelé és vagy felfelé építést követőn a teljes csőhálózatot mindenképp egy stabil síkban kell telepíteni.
 • A csőrendszer kiépítésekor a kívánt gégecsőhosszhoz + 1,5-2m csőhálózat építése után lehetséges a hagyományos könyök ill. elágazó idomokra való átállás.
 • Ehhez a méretezéshez összesen 360° maximum könyökidom építhető be! (pl. 4 db 90°, vagy 3 db 90° + 2 db 45°).
 • Közvetlenül egymás mellé 2 db nagy ívű 90° idom nem építhető be! Közé kell építeni min. 1,5m csövet!
 • Kötelező betartani az EASY-HOSE rendszer telepítéséhez, kiépítéséhez előírt követelményeket, melyet a kivitelezést végző szakemberünk ismer.

Fontos tudnivalók

 1. Az EASY-HOSE rendszer kiépítéséhez használt könyök idomok ívei, a hagyományos rendszerhez szükséges könyök idomoknál jelentősen nagyobbak.
 2. Az EASY HOSE rendszer kialakításánál csak az EASY-HOSE rendszerhez szükséges könyök idomok használhatók!
 3. Az igény szerinti EASY-HOSE gégecsőhossz + 1,5-2m kiépítésekor SEMMILYEN 90° „Y” vagy 45° „Y” elágazó NEM ÉPÍTHETŐ BE a csőnyomvonalra.

Az EASY-HOSE csőrendszert (amiben a gégecső fut + 1,5-2m) többféle képen lehet kivitelezni:

 • az adott szint feletti mennyezet feletti rétegrend, lépésálló szigetelésébe,
 • az adott szinten a födém alatti álmennyezetbe,
 • a monolit vasbeton födémben a vasalat alsó vasára szerelve,
 • az adott szinten az aljzatban, a lépésálló szigetelésbe is beépíthető.

Ennek megfelelően kell a szerelő keret pozíciót és irányt megválasztani!

Javaslat

 1. A gravitáció nagyban segít abban, hogy a takarítást megelőzően, a gégecsövet fentről húzzuk le. Sokkal könnyebb, mint az aljzatból felfelé húzni.
 2. A gép motor bármelyik irányból vissza fogja húzni a gégecsövet majd a használat után, de fentről lehúzni könnyebb!