A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Termékek Menü
Ön itt jár: > >

ALLERGIA

Lehet a porallergiás és asztmatikus panaszokat csökkenteni központi porszívó használatával?

Jó hírem van! Igen, van lehetőség arra, hogy a porallergiás és asztmatikus tüneteket jelentősen tudjuk csökkenteni az otthonunkban központi porszívó használatával!  Hogyan? Nézzük meg, mi a valódi problémák egyik legnagyobb okozója!

 

Mindenki szokott otthon takarítani és porszívózni, családonként más-más gyakorisággal. Bármilyen hihetetlen is, a porok nagy része pont ilyenkor, takarítás közben kerül a lakásunk levegőjébe. Hogyan? Ilyenkor a hideg burkolatokat egyesek partvissal mások porszívózással igyekeznek feltakarítani. De nézzük meg, hogy mi történik ilyenkor valójában? A sepréskor a padlón levő szennyeződések nagy részét sikeresen össze szedjük egy kupacba, egy másik része beleül a burkolati fugákba, a legkisebb porszemekkel pedig jó kis porfelhőt alakítunk ki a lakásban. Másik megoldás, hogy elővesszük a porszívó gépet. Igen ám, csak a gond ott kezdődik, hogy ezek a gépek sajnos úgy működnek, hogy amennyi levegőt a takarító fejnél beszív a készülék, azzal egyenértékű levegőt ki is fúj! Na és milyen levegőt fog kifújni a készülékünk? Ez attól függ, hogy a használt porszívónak milyen minőségű szűrőrendszere van. Előfordult már Önnel, hogy takarítás közben folyamatosan tüsszög? Sokunk számára ismert a porszívózás közben kialakuló jellegzetes szag, amit gyermek koromban csak "takarítási szagnak" neveztem el. Ez a szag a porszívó készülékünk által már előzőleg beszívott szennyeződések, poratkák és mikro porok megszűretlen elegyéből alakul ki. Az alábbi képen egy nem túlzottan ideális szűrési hatásfokkal rendelkező porszívót láthatunk működés közben.

A fotón jól látható, amint a készülék nagy nyomással a lakótér légterébe fújja a szűrő rendszeren átjutott mikro porokat, melyet a takarítás közben és annak végeztével folyamatosan belélegzünk.                                                                                                                                                                                                                                                          

Persze vannak azért a képen látható készüléknél lényegesen jobb szűrő rendszerrel ellátott takarító gépek is. Ide tartoznak a HEPA filteres és a vizes leválasztású porszívó gépek. Feltételezzük, hogy ezek a gépek már 100%-ban kiszűrik az összes kifújáskor keletkező port (ilyen készülékek természetesen nincsenek), viszont a problémánk csak részben oldódott meg. A porszívóból kilépő elméletileg tiszta levegőt a készülék nagy nyomással fújja a lakásunk légterébe, ezzel rendesen felkavarja a gép közelében padlón, illetve a bútorzaton levő nyugvó port, melyet aztán ugyancsak belélegzünk. Létezik akkor tökéletesnek mondható megoldás? Úgy gondolom, hogy igen. Erre találták ki a központi porszívó rendszert. Ez az egyetlen olyan porszívózási megoldás, ahol egyáltalán nem jut vissza a beszívott levegő a lakásunk légterébe! Hogyan tudjuk ezt elérni? Úgy hogy ki építünk egy teljesen zárt csőhálózatot, melynek az egyik végén Mi vagyunk a takarító csővel, a másik végén pedig egy nagy teljesítményű központi porszívógép, ami a beszívott levegőt megszűrve, házon kívülre, a SZABADBA fújja ki! Nincs többé kavargó porfelhő, a lakás légterébe visszafújt poratka és más egyéb mikro por! Bővebb részletes leírást a központi porszívó rendszerről a legfelső sorban szereplő "Központi porszívóról" pont alatt a    "Központi porszívóról általában" menüpontra kattintva fog találni.

 

 

Érdekesség kedvéért nézzük meg, hogy mit ír a Wikipédia a poratkákról:

Az atka az ember környezetében élő apró (szabad szemmel nem látható), a pókok családjába tartozó élősködő. Súlya kb. 0,5 milligramm, naponta 5-6-szor ürít, 6 hetente 50-200 petét rak le. Az ember lehámlott bőrdarabjaival táplálkozik. Kedvez neki, ha van a lakásban házi kedvenc is: macska, papagáj, kutya. Élettere azonos az emberével, a 20-26°C fokos hőmérsékletet kedveli. Főleg ágymatracban, szőnyegekben él, de a porszemcséken körbe utazhatja a lakást. Élettartama: 2-3 hónap.

A KÉPEN AZ ATKÁK LÁTHATÓK:

           

Ürüléke és elhalt teteme allergizál. A poratka-allergia jelei megegyeznek a pollen- allergia tüneteivel, ám egész évben jelentkeznek. Nem az élő poratkák jelentenek veszélyt a legyengült immunrendszerrel rendelkező emberekre, hanem az elszáradt ürülékük, amely 0,3 mikron nagyságú por, és a tetemük, melyet belélegzünk, és semmi nem takarítja ki a tüdőnkből. A poratka-allergia első jelei: könnyezik a szem, orrot fújunk, krákogunk reggelente. Az erősödő (allergia) tünetekre az orvosától hisztaminkészítményt kap a beteg (mely tovább gyengíti az immunrendszert), és végül kialakulhat az asztma. A poratka por alakú maradványai tovább telítik a tüdőt, a por fojtogató érzést okozhat.

Amikor a nap besüt a szobába, látni a szálló port. Ha a matracunk aljába leülepedett elszáradt maradványok, a por nedvességhez jut (pl: beleizzadunk az ágyba, vagy vizes eljárással takarítjuk) remek táptalaj lesz a penészgombáknak, melyek további kellemetlenségeket okoznak. (Nagyon súlyos túlérzékenység esetén a bőrön megjelenő ekcéma oka is lehet.) Hatásuk savas, ezáltal a matrac és a szőnyeg anyaga szétmállik, egyre vékonyodik (ezt bizonyítja a porcicák jelenléte a lakásban). Végső soron a poratka-allergia jelei megegyeznek a pollen-allergia tüneteivel, ám egész évben jelentkeznek. A megelőzés: bőrhuzatos bútorok használata, függönyök és szőnyegek mellőzése, szövetek hetenkénti mosása. Plüssállatokat, szövetből készült kedvenceket mosás után érdemes lefagyasztani 1-2 napig, így megakadályozhatjuk a poratka szaporodását. Használjunk allergiások számára is javasolt légtisztító berendezést és központi porszívó rendszert, de győződjünk meg róla, hogy az rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal.

 

 

SZŰRÉS MESTERFOKON 
Tények és tesztek... 

A BEAM Öntisztuló Szűrő nagy kapacitása bírja a folyamatos por és szennyeződés terhelést, míg a hagyományos szűrők jóval hamarabb veszítenek hatékonyságukból. 

Íme a BEAM új szűrője az ÖNTISZTULÓ SZŰRŐ! 

Rengeteg állítást lehet hallani, de nézzük a tényeket! 

Egy független vállalat a Professional Testing Laboratory Inc. (USA; Dalton City, Georgia) megvizsgálta a vezető porszívógépek szűrési hatékonyságát. Azok a BEAM központi porszívógépek bizonyultak a leghatékonyabbnak, amelyekbe a BEAM Öntisztuló Szűrőt építettek. 

Miért jó a Beam Öntisztuló Szűrő? 

Elsőként összegyűlik a por a porszívógép ciklon tartályában, ahol a nagyobb szennyeződések kiválnak, majd ezt követően a beszívott levegőben található apróbb 0.3 mikronnál nagyobb porszemcséket szűri meg. 

Minden olyan por, ami allergén anyagokat tartalmaz (poratka, pollen stb.) és 0.3 mikronnál kisebb ki van vezetve az épületen kívülre. Más rendszerek is rendelkeznek hasonló tulajdonságokkal, de egyik sem rendelkezik Öntisztuló Szűrővel. 

A Beam Öntisztuló Szűrő GORE-TEX anyagból készül, ami 98%-ban megszűri a 0.3 mikron nagyságú porszemeket, míg a hagyományos szűrők csak 30-80% hatásfokúak. A porgyűjtő tartály telítettségétől függetlenül az öntisztító rendszernek köszönhetően a szűrő folyamatosan magas szintű tisztítóerőt biztosít. A BEAM központi porszívó gépekben ezért nem kell szűrőt cserélni. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BEAM Öntisztuló Szűrő előnyei 

 

98%-os hatékonyság 

 

  • A 0.3 mikron nagyságú porszemeket is 
  • kiszűri 
  • Letisztítja magát minden kikapcsolásnál 
  • Nincs teljesítményveszteség 
  • Meghosszabbítja a motor élettartamát 
  • Tiszta a levegő otthonunkban 
  • Csak a BEAM porszívógépekben 

 

 

 

 

Árajánlatkéréssel hívjon minket bizalommal a 06-30-444-1555 vagy a 06-23-371-645 telefonszámon vagy írjon splendiderd@gmail.com e-mailcímre!